image-title

În 1623, fără telefon, aparat de fotografiat sau cont pe rețele sociale, John Donne scria deja atunci că „Niciun om nu este o insulă” și că „Moartea oricărui om mă diminuează, pentru că sunt implicat în omenire”. Astăzi suntem cu toții diminuați de atât de multe lucruri greșite sau triste sau înfricoșătoare sau de risipa oribilă, dar avem și mijloacele de a comunica, de a ne conecta și de a crea o nouă realitate bazată pe valorile pe care atât de mulți dintre noi le împărtășim.

 

Care sunt aceste valori? Tratarea altora așa cum am dori să fim tratați noi înșine este un început bun. Dar putem merge dincolo de asta. De exemplu, în fiecare țară și fiecare cultură există mulți oameni care ar fi de acord cu afirmația de mai jos: „Lucrând cu alții, într-un spirit de generozitate și respect reciproc, vreau să ajut la construirea unei lumi, în care toți oamenii să poată duce o viață liberă și demnă.” Sau și mai mult: ”Deși cu toții avem ego-uri, părtiniri și opinii și, deși pe rețelele de socializare se poate simți adesea ca și cum toată lumea țipă la toți ceilalți, adevărul este că numărul lucrurilor asupra cărora majoritatea dintre noi suntem de acord depășește cu mult diferențele noastre”.

 

Ce ne dorim majoritatea dintre noi? Muncă demnă care ar susține o viață demnă. Cartiere sigure, asistență medicală bună, o educație inspiratoare pentru toți copiii și o bătrânețe sigură. Aer curat și apă curată, o comunitate iubitoare și ceva frumusețe pentru a ne hrăni sufletele. Și, indiferent de ce partid sau ideologie ar susține fiecare dintre noi, cei mai mulți dintre noi ne dorim niște libertăți de bază, politicieni cinstiți și legi, care s-ar aplica în mod egal pentru fiecare cetățean. Apelul unui idealist

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2220 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu