image-title

Dragi colegi,

Din cauza pandemiei cu care se confruntă planeta noastră, Facilitatea Globală pentru Mediu Global (GEF), pentru prima dată în istoria sa de 28 de ani, își va desfășura reuniunea bianuală a Consiliului într-o formă virtuală pe 2 și 3 iunie 2020. Aceasta este în conformitate cu decizia Consiliului GEF  de a menține continuitatea activității și de a se asigura că deciziile importante sunt luate în considerare și aprobate în cadrul celei de-a 58-a ședințe a Consiliului GEF. Decizii precum selecția unui nou CEO și a unui program de lucru propus (https://www.thegef.org/sites/default/files/council-meeting-documents/EN_GEF_C.58_04_Work%20Program%20for%20GEF%20Trust%20Fund.pdf) care cuprinde aproximativ 650 de milioane de dolari de a fi finanțate din GEF pentru proiecte și programe din peste 70 de țări beneficiare.

Încă din primele zile ale GEF, societatea civilă a fost reprezentată la fiecare ședință a Consiliului. Acești reprezentanți au participat în calitate de observatori și au contribuit cu cunoștințele și expertiza lor la discuțiile pe fiecare punct de pe ordinea de zi a Consiliului. De-a lungul anilor, reprezentanții OSC-urilor au participat personal la aceste ședințe ale Consiliului GEF din trecut și la consultările asociate cu GEF cu Societatea civilă în ziua precedentă Consiliului.

Având în vedere aceste circumstanțe extraordinare cu care ne confruntăm cu toții și faptul că Consiliul GEF va fi realizat într-o formă virtuală, doar pentru această dată și ca excepție, nu va exista o consultare GEF cu OSC, care au avut loc în mod tradițional cu o zi înaintea Consiliului. De asemenea, doar pentru această dată, reprezentanții societății civile în cadrul reuniunii virtuale a Consiliului vor fi doar trei persoane: doi membri ai rețelei CSO plus un membru al Grupului consultativ al popoarelor indigene (IPAG) al GEF care reprezintă IPLC.

Acești reprezentanți, care vor participa practic împreună cu membrii Consiliului, sunt:

Akhteruzzaman Sano akhteruzzaman.sano@gmail.com – președinte al rețelei OSC GEF
Maria Leichner maria@leichner.uy – Vicepreședintă a Rețelei OSC GEF
Lucy Mulenkei: mulenkei@gmail.com – Președintele IPAG al GEF

Reprezentanții rețelei CSO au fost selectați de către membrii rețelei, iar participantul IPAG a fost selectat de către membrii săi.

Toate documentele Consiliului GEF sunt accesibile pe site-ul web al GEF (https://www.thegef.org/council-meetings/gef-58th-council-meeting)

Așa cum a fost și anterior, ședința Consiliului GEF poate fi observată făcând clic pe un link de pe site-ul web al GEF (de această dată se va face prin WebEx Events). Link-ul va fi postat pe site-ul web al GEF în timp util la https://www.thegef.org/

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu