image-title

Dragi colegi,

Vă rugăm să găsiți aici anexată scrisoarea deschisă a domnului Ibrahim Thiaw, secretar executiv al UNCCD tuturor CSO-urilor acreditate

Sperăm cu adevărat că dvs. și cei dragi vă veți descurca bine în aceste momente dificile

Rămâneți puternici, rămâneți în siguranță! 040-JD- YH-Letter to UNCCD Parties_CSOs

 

Bonn, 14 aprilie 2020

 

Stimați reprezentanți ai OSC-urilor,

 

Pe măsură ce lumea trece printr-o criză fără precedent cauzată de pandemia COVID-19, Vă scriu pentru a-mi exprima solidaritatea și susținerea deplină și din toată inima. Convenția Națiunilor Unite pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD) este alături de dvs., în acest moment dificil.

 

COVID-19 ne afectează pe toți. Tot pentru ce luptăm, tot ce căutăm să protejăm și tot ce promovăm este supus atacului. Persoanele sărace și vulnerabile sunt cel mai grav afectate de pandemie. Ne confruntăm cu o încercare urgentă a puterii și voinței noastre colective. UNCCD își ia angajamentul să-și facă datoria, să ajute la abordarea crizei COVID-19 și să deschidă calea către o reconstrucție a unei lumi mai bune.

 

Mai mult ca oricând, ni se amintește cât de mult depinde de natură sănătatea noastră, cât de dependente de natură sunt sistemele noastre alimentare și traiul nostru. Întrucât astăzi oamenii sunt în centrul tuturor preocupărilor noastre, prioritatea noastră este să ne asigurăm că oamenii au dreptul la o viață sănătoasă și productivă, în armonie cu natura. Concluziile științei sunt clare: pământul este baza sănătății umane.

 

Pentru ca oamenii să fie sănătoși, avem nevoie de peisaje sănătoase. Cu sprijinul dvs., UNCCD continuă să pledeze pentru acțiuni de protecție a mediului pentru a determina schimbări transformatoare pentru oamenii, la nivel mondial, așa ca nimeni să nu fie lăsat fără atenție. Pentru mulți din țările în curs de dezvoltare, pământul este singura sursă de existență și singura plasă de siguranță de care dispun. Restaurarea terenurilor și gestionarea durabilă a acestora asigură hrană, mijloace de trai și locuri de muncă. Aceasta ajută comunităților să facă față provocărilor și să-și sporească reziliența la nivel local. Prin aceasta se susține recuperarea economică și socială mai rapidă. Soluțiile localizate redau sensul, identitatea, demnitatea și auto-suficiența oamenilor. UNCCD ajută părțile și comunitățile să diminueze impactul crizei COVID-19.

 

Atunci când lumea se va recupera, revenirea la vechile obișnuințe nu va mai fi o opțiune. Putem construi din nou mai bine, mai solid, mai inteligent. Putem crea o lume care să fie verde, echitabilă și rezilientă. Putem crea un nou contract social cu natura pentru oameni și pentru planetă. Dar, pentru aceasta, trebuie să acționăm împreună, trebuie să acționăm decisiv și trebuie să acționăm acum. Să arătăm ce poate realiza acțiunea solidară și concertată. UNCCD este alături de dvs. pentru un nou contract social cu natura.

 

Cu respect,

Ibrahim Thiaw,

Secretar executiv,

 

Marcos Montoiro

Ofițer de legătură pentru ONG-uri și societatea civilă

UNCCD

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2220 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu