S

Care sunt bolile și stările maligne provopcate de poluare? Mai jos oferim o listă scurtă, însă ea nicidecum nu este exhaustivă. Trebuie să menționăm, de asemenea, că poluarea determină întrăutățiri ale bolilor deja existente sau transformarea în boli mai serioase a vulerabilităților ereditare sau dobândite.

 

Defecte la naștere. Uneori, când femeile însărcinate sunt expuse la substanțe chimice, substanțele nocive ajung la făt. Unii dintre bebelușii expusi în acest fel la chimicale se nasc cu un organ, țesut sau parte a corpului, care nu s-a dezvoltat într-un mod normal. Fumatul poate provoca, de asemenea, probleme la naștere.

 

Cancerul apare atunci când o celulă sau un grup de celule începe să se înmulțească mai rapid decât în ​​mod normal. Pe măsură ce celulele canceroase se răspândesc, acestea afectează organele și țesuturile apropiate din corp. În cele din urmă, organele nu sunt capabile să își îndeplinească funcțiile normale. Unele tipuri de cancer sunt cauzate de substanțe din mediu: fum de țigară, azbest, radiații, substanțe chimice naturale și artificiale.Unele boli provocate de poluarea mediului

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu