image-title

Acest articol este preluat de pe site-ul ILC și este scris de special pentru Ziua Pământului de Michel Forst, raportorul special al ONU pentru situația apărătorilor drepturilor omului și Michael Taylor, directorul Secretariatului Coaliției Internaționale a Pământului.

Lumea s-a reunit în lupta împotriva unui inamic comun în COVID-19; o forță atât de puternică încât au adus economia la pământ, ne-a întors viața de zi cu zi și ne-a făcut să reflectăm asupra a ceea ce contează cu adevărat. Totuși, în mijlocul blocajului mondial, există investitori de teren și investitori care caută să profite de situație. Pentru ei, nu există un moment mai bun pentru a greva decât acum.

Anume în Ziua Pământului este timpul să strălucească lumina reflectoarelor asupra tutorelor de zi cu zi ale apărătorilor planetei noastre, ale apărătorilor de pământ și ale mediului, care stau la prima linie pentru a-și apăra pământurile și teritoriile de abuzurile corporative sau de stat și exploatările nesustenabile. Acestea protejează terenurile, pădurile și sursele de apă, care oferă comunităților lor hrană, adăpost și medicamente bune și sănătoase.

Prin protejarea acestor resurse pentru binele comun, ei se află direct în calea celorlalți care doresc să profite de aceste resurse naturale. Dacă viața lor a fost în pericol înainte, această pandemie globală a exasperat doar o situație dificilă. Atunci când o comunitate intră în blocaj, apărătorii nu numai că devin mai ușor vizați, ci își pierd dreptul la protecție, iar atenția lumii și a mass-media este în altă parte.

Apărarea terenurilor, a ecosistemelor și a drepturilor indigene a avut întotdeauna riscuri imense… Mai detaliat puteți citi accesând următorul link https://towardfreedom.org/story/land-and-environmental-defenders-are-sitting-ducks-while-world-goes-into-lockdown/

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu