image-title

BIOS în calitate de co-președinte a Panoului organizaíilor societății civile (OSC) a Convenției ONU privind Combaterea Deșertificării (UNCCD) a pregătit agenda și a moderat videoconferințele care au avut loc. În această perioadă au fost organizate alegerile noilor membri ai Panoului OSC ai UNCCD. Pe data de 03 februarie 2020, Marcos Montoiro, Ofițer de legătură cu ONGurile și societatea civilă a UNCCD, a anunțat rezultatele alegerilor și a trimis următorul mesaj celor circa 600 de organizații acreditae la UNCCD:

 

“Dragi colegi, Vă informez că în rezultatul alegerilor au fost alese următoarele persoane/organizații vor reprezenta regiunile în Panoului OSC ai UNCCD:

  • Africa: dl. Tcharbuahbokengo Nfinn de la Federația Diversității ecologice pentru reînnoirea agricolă și drepturile omului (Camerun),
  • Asia: d-na Nahid Naghizadeh din CENESTA (Iran).
  • America Latină și Caraibe: dl. Pablo Motta de la Misiune Verde Amazonia (Columbia).
  • Europa de Est: d-na Sabina Gasimova Fundația IDEA (Azerbaidjan).
  • Grupul de state din Europa de Vest și alte state: d-na Manon Albagnac din CARI (Franța).

 

Dorim să felicităm noii membri ai Panoului OSC ai UNCCD. De asemenea, am dori să folosim această ocazie pentru a extinde recunoștința noastră către Djatougbe, Jiajia, Octavio, Valentin și Nathalie. Sub conducerea lor, OSC-urile au reușit să ia, după 25 de ani, o decizie cu privire la proprietatea funciară la ultima Conferință a părților, au jucat un rol fundamental în comitetul director al fondului LDN și au coordonat contribuția OSC-urilor la toate politicile principale discutate de părțile Convenției”.

 

Echipa BIOS deasemenea felicită călduros pe noii membrii ai Panoului OSC ai UNCCD. Le dorim o bună cooperare și realizări frumoase următorii doi ani. Vom sta la dispoziția lor pentru ai ajuta dacă va fi necesar.

Totodată, mulțumesc foarte mult colegilor mei: Djatougbe, Jiajia, Nathalie și Octavio pentru colaborare, pentru opiniile lor critice și pentru bunăvoința și dedicația lor. Am avut o deosebită plăcere să lucrez împreună cu ei în cadrul Panoului OSC a UNCCD. Am învățat multe lucruri noi, lucrând împreună în ultimii 2 ani.

Sincere mulțumiri Secretariatului UNCCD și în special lui Marcos Montoiro pentru sprijinul permanent care l-a acordat OSC-urilor acreditate, pentru memoria instituțională a Panoului OSC și răbdarea nemărginită cu care am fost tratați mine. Voi prețui amintirile bune ale cooperării noastre de la Conferința Globală de Dezvoltare Durabilă din New Delhi, India cea de-a 17 ședință a Comitetului de Evaluare a UNCCD – CRIC 17 din Georgetown, Guyana și evident cea de-a 14 Conferința a Părților – COP14, care a avut loc în New Delhi.

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu