image-title

Începând cu acest număr al Buletinului vom publica câteva articole privind agricultura spirituală. Agricultura spirituală sau agricultrua conștientă este frecvent acceptată și promovată de fermieri din toată lumea, dar și de asociații de proprietari de mici terenuri de lângă casă, ecologiști, factori de decizie responsabili de mediu și resurse, copii și tineri îngrijorați de soarta Planetei.

 

În mare măsură toți sau mulți dintre adepții agriculturii spirituale se bazează pe conceptul agriculturii biodinamice și pe cultivarea unei conștiințe ecologice în toată activitatea de producție agricolă și de altă natură.

 

”Să tratăm ferma agricolă ca pe un organism integru”, este unul dintre apelurile frecvent promovate.

 

Albinele mor, varitățile de plante se diminuează, monocultura distruge populațiile de insecte din sol, natura locală devine sărăcită și epuizată.  Nu mai avem unde degrada mai departe.  Alternativ este să colectăm practicile bune din totalitatea istoriei agricole mondiale și să activăm pentru a obține o combinație de principii, care ne vor conduce la succes.

 

O combinație a celor mai bune principii din agricultura organică, permacultură și agricultura biodinamică e un început bun. Ideea e să adunăm împreună cunoștințele de cultivare agricolă fără chimicale (agricultura organică), utilizând specificul local al reliefului, climei, naturii și să incorporăm fluid agricultura în acesta, fără a forța natura, fără a adimte peirderi, prin a ne axa pe cultură în agricultură (permacultura) și incorporând activitatea noastră în țesătura fină cosmică, ca să ținem cont de influențele planetare asupra semințelor, culturiolor și solului folosind mici corecții minerale în doze homeopatice (agricultura biodinamică). Agricultura spirituală

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu