image-title

Astăzi, 29 octombrie a avut loc Ședința Comitetului de Supraveghere a Strategiei Naționale de Implicare privind soluționarea problemelor Pământului (NES).

 

Moderatorul ședinței a fost Dl. Valentin Sașcov, președintele Comitetului de Supraveghere NES.

Au fost prezentate activitățile realizate de către echipa de implementare a Strategiei Naționale de Implicare pe parcursul anului 2019, precum și Planul de Activitate pentru anul 2020 de către D-na Anna Moldovan, Facilitatorul NES Moldova, Dl. Lilian Mindov, Șef Direcție cadastrul bunurilor imobile, Agenția Relații Funciare și Cadastru și Valentin Ciubotaru, directorul executiv al AO BIOS, membru a Coaliției Internaționale a Pământului, organizație care a inițiat NES Moldova.

Membrii Comitetului de Supraveghere a Strategiei Naționale de Implicare au fost foarte activi și și-au expus opiniile privind soluțiile la starea dezastruoasă creată în domeniul relațiilor funciare, inclusiv și din cauza reformei recente în domeniu care este în detrimentul proprietarilor de terenuri, fermierilor, administrației publice locale și altor părți interesate.

Treptat revenim la activitățile principale ale BIOS și din anul viitor ne vom axa preponderent pe agricultura ecologică, protecția mediului și schimbările climatice.

Echipa BIOS

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu