image-title

Echipa BIOS a dat multiple propuneri privind proiectul de lege. Printre ele se enumără atât comentarii generale, cât și specifice Propunerile AO BIOS la proiectul de Lege privind producţia agroalimentară ecologică şi etichetarea produselor ecologice.

Comentarii generale:

  • Descrie prea mult litera legii și prea puțin spiritul acesteia (adică nu menționează deloc filozofia AE, umanismul AE, beneficiile AE, legătura cu sănătatea oamenilor și ecologia țării)
  • Se bazează prea mult pe mecanisme punitive și nu admite aproape deloc mecanisme de încurajare cu excepția subvenţiilor din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, care pot fi sau pot sa nu fie.
  • Nu s-a luat în considerație ce a fost bun în legea veche a noastră, dar ea presupune reguli de productie, comentariile aduse de noi vizeaza acest aspect, care este omis în actuala lege, cee ace nu este în conformitate cu Regulamentului (UE) 2018/848, deoarece fără normele de producție legea noua nu este lege, ci doar intenții.
  • Este tradus Regulamentul “mot-a-mot”. Trebuie de tradus profesional și de adaptat la condițiile noastre ca să fie înțeles și de fermieri.
  • etc.
Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu