image-title

Am avut deosebita plăcere să întâlnesc, să discut și să lucrez cu multe persoane la cea de-a 14 Conferință a Părților UNCCD. Unele dintre ele participau pentru prima dată la un astfel eveniment.

Una dintre aceste persoane este D-na Kalyanee Shah, Președintele AO “Socio Economic Welfare Action for Women and Children” din Nepal. Anume ei, reprezentantei popoarelor indigene, i-am propus să prezinte poziția societății civile privind sănătatea solului și sănătatea populației la Dialogul interactiv la segmentul de nivel înalt al Conferinței (cu miniștrii țărilor participante), care l-am pregătit împreună în grupul de lucru.

La început a refuzat și a spus că nu va putea prezenta, iar apoi fiind încurajată de încă 3 reprezentanți ai diferitor organizații din Nepal, dar și de către ceilalți membrii ai Grupului de lucru, a acceptat și a prezentat cu brio o poziție destul de dură din partea societății civile.

La întoarecerea în țara natală, ea și colegii ei au fost invitați ca invitați speciali la evenimentul organizat de PNUD – Acțiunile pentru climă a tinerilor nepalezi în Kathmandu.

Și de la ei am primit o scrisoare care o atașez în continuare.

Dear CSO friends,

Participation in COP 14 is our first experience of UNCCD activities. We got chance to learn how UNCCD is functioning and giving importance to CSO involvement.

Here we want to thank Jiajia, Bhawani, Natalia, Valentin, Jone, Amit, Yaya for their support and cooperation without which our active participation was not possible.

Our special thanks to Marcos who encouraged and help us to join UNCCD COP 14.

Sunil Manandhar
SEWA Nepal Team
Lal Nani from Green Energy Nepal
Kalyanee Shah, President of “Socio Economic Welfare Action for Women and Children” from Nepal.

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu