image-title

Convenția ONU privind Combaterea Deșertificării este unica Convenție care oferă posibilitate societății civile de a avea sesiuni speciale în cadrul ședințelor plenare a Conferinței Părților (COP) și a prezenta poziția ONG-urilor privind subiectele de cea mai mare importanță care sunt incluse în agenda COP. Astfel, și de această dată am avut o sesiune de 3 ore pentru a prezenta experiența ONG-urilor de soluționare a problemelor drepturilor funciare și degradării neutrale a terenurilor pe regiuni.

BIOS fiind reprezentantul Europei de Est, co-președinte a Panelului societății civiler al UNCCD, precum și din partea Coaliției Internaționale a Pămintului, am prezentat experiența din această regiune și în special din Moldova legată de elaborarea și implementarea Strategoiei Naționale de Implicare în soluționarea problemelor.

Am fost plăcut impresionați că reprezentanții guvernelor din multe 15 țări din diferite părți ale lumii au apreciat rolul ONG-urfilor în soluționarea problemelor și importanța experienței prezentate de societatea civilă și au menționat necesitatea includerii ONG-urilor în procesul de luare a deciziilor la nivel local, național și internațional.

Această sesiune a avut loc înainte de a discuta aceste probleme de către părțile Convenției pentru a discuta recomandările și a lua decizii. Astfel, sesiunea noastră a fost realizată la timpul potrivit în locul potrivit cu experiențe clare cum aceste probleme se pot soluționa. Sperăm că relatările și propunerile noastre vor fi luate în considerație și vor fi luate deciziile care le promovăm pe întreaga durată a activității noastre după Conferința anterioară a Părților.

Mai multe informații sunt aici: http://enb.iisd.org/desert/cop14/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu