image-title

Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat împreună cu Agenția Relații Funciare și Cadastru și Platforma Strategiei Naționale de Implicare în soluționarea problemelor Pământului au organizat pe 19 iulie curent la Strășeni un seminar instructiv cu genericul “Modul de delimitare a bunurilor imobile proprietate publică” cu participarea specialiștilor în reglementarea proprietății funciare din cadrul primăriilor raionului Strășeni.

Moderatoarea evenimentului a fost Dl. Constantin Lozovanu, Șef adjunct al Oficiului Chișinău (raionul Strășeni) al Cancelariei de Stat.

Dl. Lilian Mindov, Șef Direcție cadastrul bunurilor imobile, Agenția Relații Funciare și Cadastru a prezentat Practicile de aplicare uniformă a legislației funciare de către factorii de decizie din administrația publică locală:
1. Delimitarea terenurilor proprietate publică,
2. Corectarea erorilor cadastrale.

Reprezentantul echipei Platformei Strategiei Naționale de Implicare în soluționarea problemelor Pământului (NES) a prezentat prevederile Strategiei și activitățile care se realizează în cadrul NES privind subiectele discutate la seminar, inclusiv în raionul Strășeni.

Reprezentantul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a prezentat informație privind dauna care o aduce ambrozia, dar și măsurile care trebuie să le întreprindă autoritățile publice locale și agenții economici pentru distrugerea plantelor de ambrozie.

Dl. Lilian Mindov a răspuns la multiplele întrebări ale participanților la seminar privind delimitarea terenurilor proprietate publică, corectarea erorilor cadastrale și alte probleme cu care se confruntă APL.

Seminare cu aceeași tematică se vor realiza și în alte raioane ale Republicii Moldova.

 

Echipa Platformei Strategiei Naționale de Implicare în soluționarea problemelor Pământului.

 

 

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2220 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu