image-title

Pe data de 09 iulie, a început Atelierul extins a Facilității Globale de Mediu pentru țările din Europa Centrală și Asia Centrală.

Atelierele extinse de circumscripție oferă informații actualizate pentru punctele focale naționale ale GEF, punctele focale ale convențiilor pe care GEF le susține și alte părți interesate cheie, inclusiv societatea civilă, cu privire la strategiile, politicile și procedurile GEF și pentru a încuraja coordonarea. Evenimentele permit punctelor focale să se întâlnească cu omologii lor din alte țări din regiune. Acestea permit, de asemenea, altor parteneri din cadrul GEF, în special Agențiilor GEF, să discute și să revizuiască politicile și procedurile și să împărtășească experiențele din proiectele GEF și integrarea acestora în cadrul politicilor naționale.

Atelierele extinse de circumscripție din Europa Centrală și Asia Centrală au reunit următoarele țări: Albania, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Croația, Georgia, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Ucraina, Armenia, Belarus, Federația Rusă, Azerbaidjan, Kazahstan, Republica Kârgâză, Elveția, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Atelierul Facilității Globale de Mediu (GEF) este foarte interesant și bine organizat. Astfel, prezentările privind Strategiile programelor GEF-7 pe: biodiversitate, schimbările climatice, degradarea terenurilor, apele internaționale, substanțele chimice, deșeurile, etc. sunt corelate cu elaborarea proiectelor împreună cu toți membrilor echipelor țărilor participante, ceea ce coincid cu necesitățile participanților la atelier. Toată această săptămină vom discuta toate aspectele ce țin de proiectele GEF.

Echipa BIOS

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu