image-title

În perioada 27 -28 iunie au loc lucrările celui de-al 8-lea Forum anual a Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD) Final_Agenda_in_EN_-_29.05.2019.

Una din principalele teme este discuția Planului de Acțiuni revizuit al SUERD. În prima zi a Forumului au avut loc audierile publice ale Planului de Acțiuni, la care au fost multiple comentarii, recomandări, propuneri de îmbunătățire, inclusiv din partea AO BIOS.

Evenimentul este organizat foarte bine și avem multe lucruri, practici bune de învățat și preluat, cum ar fi audierile publice care au fost organizate în Austria și propunerile lor au fost discutate în cadrul evenimentului. Asociația BIOS în ultimii trei ani a organizat Ziua Națională de Participare al SUERD împreună cu Coordonatorul Național al SUERD în RM, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în coordonare cu Forumul Societății Civile pentru regiunea Dunării, Foster Europe, Fundația pentru regiuni europene puternice, Coaliția Internațională a Pământului (ILC) și Aria Prioritară 10 responsabil pentru societatea civilă și participarea la SUERD, orașul Viena (Austria). Aceste evenimente au fost susținute financiar de Fundația Baden-Württemberg și Agenția de Dezvoltare a Austriei (ADA) cu fondurile austriece de dezvoltare și cooperare, precum și de ILC. Am propus Coordonatorului Național SUERD încă în luna martie să organizăm audieri publice a Planului de Acțiuni cu toți actorii interesați – în cadrul Zilei Naționale de Participare SUERD, dar, cu părere de rău, n-am primit nici un răspuns până în prezent. Am fost mirati de o astfel de atitudine, avand pana in acest an o colaborare foarte buna.

Speram ca până la sfârșitul anului să reînnoim colaborare bună, astfel ca și în acest an, dar și în viitor sa co-organizăm Ziua Națională de Participare al SUERD, să promovăm și să implementăm împreună SUERD în Moldova.

Echipa BIOS

 

Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu