image-title

În data de 17 Iunie, este Ziua Mondială pentru Combaterea Deşertificării și cea 25-a aniversare a Convenției ONU pentru Combaterea Deșertificării (UNCCD). Convenția are ca scop: “Combaterea deşertificării şi diminuării efectelor secetei în ţările cu probleme serioase de secetă şi/sau deşertificare……. prin măsuri eficiente la toate nivelurile, sprijinite de cooperare internaţională şi aranjamente de parteneriat în cadrul unei abordări care este în acord cu Agenda 21 (a reuniunii de la Rio de Janeiro, 1991)……… cu scopul de a contribui la o dezvoltare rurală în regiunile afectate”. Republica Moldova a aderat la UNCCD în 1998. Toate acțiunile în acest an se desfășoară sub sloganul „Să dezvoltăm împreună Viitorul“.

Dat fiind că dinamica terenului, a climei şi a biodiversităţii este strîns legată, UNCCD colaborează îndeaproape cu celelalte două convenţii de la Rio; Convenţia privind diversitatea biologică (CBD) şi Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (CCONUSC), pentru a răspunde acestor provocări complexe printr-o abordare integrată şi o utilizare cît mai bună a resurselor naturale.

Dacă sunteți o organizație care realizează acțiuni de protecție a mediului și doriți să Vă implicați activ în promovarea, implementarea prevederilor Convenției ONU pentru Combaterea Deșertificării și participarea la evenimentele UNCCD, inclusiv la Conferința Părților, Vă încurajăm să Vă acreditați la UNCCD.

AO BIOS poate oferi consultanță sau ajutor în îndeplinirea formularelor (inclusiv traducere în engleză), sau orice alte întrebări legate de acreditarea la UNCCD.

Pentru informaţie mai detaliată despre marcarea Zilei Mondiale privind Combaterea Deşertificării la nivel mondial, accesaţi: https://www.unccd.int/actions17-june-wor…/celebrate-2019wdcd

 

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu