image-title

Ziua Mondială a Mediului este aniversată în fiecare an în data de 5 iunie și a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Tematica Zilei Mondiale a Mediului în acest an este stoparea poluării aerului. La nivel global evenimentul este organizat de Programul ONU pentru Mediu – UN Environment și este găzduit de Republica Populară Chineză. La nivel national Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat o masa rotundă.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, Secretarul de Stat, Valentina Țapiș, reprezentanții Agenției de Mediu, Inspectoratului de Protecție a Mediului, reprezentanți ai corpului diplomatic, parteneri de dezvoltare, mediul academic, instituțiile de profil, asociațiile obștești au vorbit despre problemele cauzate de poluarea aerului la nivel global și național, situalia actuală și activitățile realizate în acest domeniu în Republica Moldova.

Participanții la masa rotunda și-au reiterat disponibilitatea de a întreprinde acțiuni comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protecţiei mediului înconjurător și a resurselor naturale.

 

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu