image-title
Echipa Strategiei Naționale de Implicare în soluționarea problemelor Pământului (NES Moldova) salută inițiativa Cancelariei de Stat, Agenției Relații Funciare și Cadastru, Agenția Servicii Publice de organiza seminare de informare privind modalitățile de soluționare a problemelor funciare.
 
Astăzi, 29 mai, evenimentul a fost organizat împreună cu conducerea raionului în sala de ședințe a Consiliului raional Criuleni pentru reprezentanții administrației publice locale. Moderatorul evenimentului a fost Dl. Ghenadie Iurco, Șef al Oficiului teritorial Chișinău și reprezentant al Guvernului în teritoriu. Reprezentantul ARFC, Dl. Lilian Mindov a vorbit despre subiectele ce țin de aplicarea legislației în domeniul cadastral si funciar și aplicarea prevederilor HG nr. 63 privind delimitarea proprietății publice., iar Dl Valeriu Gînju, reprezentantul ASP – despre modalitatea de soluționare a acestor probleme în cadrul proiectului Băncii Mondiale. Anume acestea au fost unele din multiplele solicitări ale APL, evidențiate în cadrul Studiului de evaluare a erorilor comise în cadrul procesului de privatizare a pământului.
 
Au fost foarte multe întrebări și este evident faptul că în timpul alocat este practic imposibil de găsit răspuns la toate întrebările abordate, dar este un început foarte bun și sperăm că aceste activități vor fi realizate în toate raioanele și nu numai cu seminare de informare, dar și de instruire.
 
Solicităm de la organizatorii acestor evenimente prezentările și materialele relevante ca să le transmitem la toți membrii Platformei Strategiei Naționale de Implicare în soluționarea problemelor Pământului astfel ca ei să fie deja pregătiți către următoarele evenimente și să întreprinde măsuri concrete de soluționare a problemelor.
 
Echipa NES este disponibilă pentru colaborare, inclusiv pentru a coorganiza astfel de evenimente în celelalte raioane.
Valentin Ciubotaru

Valentin Ciubotaru a publicat 2160 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu