image-title

AO BIOS a participat cu un raport în cadrul seminarului de lansare a proiectului ” Suport pentru planificarea acțiunilor la nivel național în vederea reducerii poluanților climatici de scurtă durată”, organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, susținut de Coaliția pentru Climă și Aerul Curat (CCAC).

Scopul proiectului constă în consolidarea capacității instituționale de planificare a reducerii poluanților climatici de scurtă durată și raportării în cadrul Convenției asupra poluării atmosferice transfrontaliere pe distanțe lungi.
Cuvânt de salut au avut Valentina Țapiș, Secretar de Stat, MADRM, Aculina Aricu, Director al Institutului de Chimie și Elsa Lefevre, Secretariatul Coaliției pentru Climă și Aerul Curat.
În cadrul seminarului au fost prezentate:
• activitățile CCAC privind reducerea poluanților climatici de scurta durata – de către Elsa Lefevre, Secretariatul CCAC,
• propunerea de consolidare a capacității instituționale privind diminuarea poluanților climatici de scurta durata în Moldova în cadrul proiectului – de către Stela Drucioc, coordonator de proiect, MADRM,
• Sprijinirea acțiunii de planificare la nivel național privind poluanții climatici de scurtă durată: rezultatele instruirii din 25-27 martie, 2019 – de către Chris Malley, Institutul de mediu din Stockholm.
• “Schimbările climatice și masuri de planificare: Masuri de mitigare și adaptare în agricultură” – de către Valentin Ciubotaru, AO BIOS.
• Calitatea aerului în Republica Moldova: Activități planificate în domeniul atenuării poluării aerului și monitorizării în cadrul Convenției poluarea transfrontaliera a aerului pe distanțe lungi – de către Veronica Lopotenco, Sef secție, MADRM.
• Economia de combustibili auto și emisiile generate de parcul național de vehicule. Opțiuni pentru promovarea vehiculelor eficiente – de către Constantin Borosan, Lector, Universitatea Tehnica din Moldova.
Au avut loc Discuții moderate de Stela Drucioc și Elsa Lefevre, precum și concluziile seminarului.

Agenda 28 March_2019_Ro_REV (1)

Participatory approach in Climate Change and Planning Actions

 

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu