image-title

A avut loc negocierea pozițiilor comune pe regiuni a țărilor care sunt părți ale UNCCD, dar și a societății civile. Cele peste 500 de OSC-uri acreditate la UNCCD prin intermediul organizațiilor participante au ajuns la concluzia să aibă următoarele priorități:

1.Recunoașterea de către factorii de decizie, instituțiile financiare și alte organizații că inițiativele conduse de comunitate contribuie la Neutralitatea Degradării Terenurilor (LDN).

2.Securitatea drepturilor funciare a comunităților în general, precum și a femeilor, tinerilor și a grupurilor vulnerabile în particular, trebuie să fie asigurată  printr-o decizie a COP14 a UNCCD privind punerea în aplicare a Instrucțiunilor Voluntare a FAO privind drepturile funciare.

3.Participarea societății civile, în special a grupurilor de femei și tineri, în toate procesele de luare a deciziilor privind  Neutralitatea Degradării Terenurilor (LDN) și planurile naționale privind seceta sunt  extrem de importante pentru a garanta sustenabilitatea.

4.Finanțarea trebuie să fie accesibilă și adecvată pentru organizațiile societății civile care sprijină comunitățile, în special femeile și tinerii, în realizarea LDN și / sau monitorizarea implementării proiectelor LDN.

5.Transformarea societatăți astfel încât să obținem o sustenabilitate și o echitate mai mare, în special echitatea de gen.

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu