În comuna Copăceni (fac parte sate: Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni) sunt 1834 de proprietari a terenurilor agricole circa 30% au diferite erori. Proprietarii de terenuri se confruntă cu următoarele probleme:

  1. Sunt 51 de cazuri când proprietarii terenurilor dețin titlu de proprietate a terenului într-un loc, dar terenurile agricole alocate în natură se află în alt loc. Aceasta eroare a avut și Dna Ciutac Natalia care în anul 1999 a primit de la Primăria teren agricol într-un loc, dar în 2000 a primit titlul de proprietate în care locația terenului a fost indicată în alt loc. Dna Ciutac Natalia a dat în judecată în anul 2001 pentru a corecta aceasta eroare pentru a primi titlul de proprietate unde este indicat teren care a fost dat inițial de Primăria și în anul 2004 a câștigat procesul. Dar din 2004 până la prezent nu a primit de la Cadastru titlul de proprietate corectat. Cadastru sub diverse pretexte, refuză să emită un nou titlu, în ciuda deciziei instanței de judecată;
  2. Sunt 40 de terenuri agricole care nu sunt înregistrate în baza de date Cadastru (terenuri care nu sunt înregistrate sunt indicate cu culoarea roșu):                                                            
  3. Sunt 26 de cazuri când în titlul de proprietate sunt erori în numele sau prenumele;
  4. Terenurile în natură sunt cu demisiuni mai mici sau mai mari decât cele indicate în titlurile de proprietate;
  5. Terenurile agricole la unii proprietari au nimerit în perdelele forestiere și drumuri, după exemplu:

Soluțiile propuse de APL pentru rezolvarea problemelor menționate: întâlnirea și discuția cu reprezentanții Cadastru pentru soluționarea  problemelor susmenționate, care afectează pe mai mulți dintre proprietari a terenurilor agricole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu