Interviul a avut loc la Primăria satului Nemțeni, la interviu au participat Primarul satului și inginer cadastral. Inginer cadastral a informat că în satul Nemțeni  sunt circa 1115 de proprietari ale terenurilor agricole și la mai mult de 25 %  sunt cu diferite erori. În cursul discuțiilor au fost depistate mai multe probleme care există în aceasta localitatea, și anume:

  1. Mai mult de 25% din terenuri sunt cu erori, adică titluri de proprietate nu corespund cu terenuri alocate în natură, în ciuda faptului că în 2013 a existat un proiect de eliminare a erorilor făcute în Programului Național “Pămînt” și au fost corectate circa 500 hectare de terenuri. Acest procent mare de erori există deoarece când a fost proiectul de eliminare a erorilor nu au fost verificate corespunzător măsurările efectuate și oameni au primit titluri de proprietate a terenurilor noi, tot cu erori;
  2.  Terenuri agricole la unii proprietari conform titlurile de proprietate au nimerit la fâșii și  drumuri; 
  3. Sunt multe terenuri intravilane și extravilane care nu sunt înregistrate la baza de date Cadastru; 
  4. 10% din loturi de pământ care au fost repartizate conform articolul 82 sunt cu erori;
  5. 50% din terenuri unde sunt amplasate case sunt cu erori;
  6. 50% din grădinilor care au fost repartizate sunt cu erori, în ciuda faptului că în 2013 a existat un proiect de eliminare a erorilor. Acest procent mare de erori există deoarece când a fost proiectul de eliminare a erorilor nu au fost verificate corespunzător măsurările efectuate și oameni au primit titluri de proprietate noi, tot cu erori.

Soluțiile propuse pentru rezolvarea problemelor menționate:

  1. De măsurat câteva loturi de pământ pentru a vedea dacă ele corespund titlelor de proprietate, și dacă nu corespund de a vedea imaginea per ansamblu pentru elaborarea algoritmului de ajustarea terenurilor;
  2. Întâlnirea și discuția cu reprezentanții cadastrului privind înregistrarea terenurilor care nu sunt în baza de date cadastrului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nicolai ciubotaru

nicolai ciubotaru a publicat 970 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu