AO BIOS a elaborat Manualul de Agricultură ecologică în cadrul Programului IFAD VI, susținut de GEF atât în limba română https://www.dropbox.com/s/ubbja5fc0zcl9p2/180418_210x300_BIOS_RO_SAE_PRESS.pdf?dl=0, cât și în rusă https://www.dropbox.com/s/pfzlklwkv05sbp0/180418_210x300_BIOS_RU_SAE_PRESS.pdf?dl=0. Autorii Manualului sunt: Valentin Ciubotaru, Nicolae Bucătaru, Andrei Gumovschi, Anna Moldovan, Elena Bivol și Valentina Andriucă. Redactori: Claudia Partole și Miroslava Metleaeva. Machetator: Nicolae Cherdivară

În Manual sunt descrise următoarele aspecte ale agriculturii ecologice:

• Principiile și regulie agriculturii ecologice. Cadrul legal al AE în RM
• Beneficiile agriculturii ecologice în comparație cu agricultura convențională și intensivă
• Conversia la agricultura ecologică
• Solul biologic activ – baza agriculturii ecologice
• Asolamentul în sistemul de agricultură ecologică
• Culturile de acoperire şi intercalate
• Semințele și materialul vegetal de înmulțire
• Managementul nutrienţilor în agricultura ecologică
• Managementul dăunătorilor, bolilor şi buruienilor în agricultura ecologică
• Metode de prognozare şi captare a insectelor dăunătoare
• Lucrarea solului
• Creşterea animalelor domestice în sistemul de agricultură ecologică
• Cerinţele pentru hrănirea animalelor
• Crearea condiţiilor pentru sănătatea şi bunăstarea animalelor
• Proiectarea fermelor ecologice.
• Păstrarea producţiei ecologice
• Procesarea produselor ecologice și etichetarea lor
• Certificarea şi comercializarea producţiei
• Importanța economică și impactul la aplicarea agriculturii ecologice

/>
/>

 

bioslogin

bioslogin a publicat 2140 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu