„Desertif’actions 2015” este Forumul Internațional al societății civile dedicat degradării solului și combaterii deșertificării. Forumul a avut loc pe data de 10-13 iunie 2015 în Montpellier (Franța).și a reunit peste 300 de organizații din peste 100 de țări. Printre participanți au fost reprezentanții organizațiilor societății civile, oameni de știință, administrația publică locală, fermieri, organizații de agricultori, instituții publice și private pentru a împărtăși preocupările lor și a elabora o poziție comună privind combaterea deșertificării și degradării solurilor la nivel local, național, regional și global. Printre participanți a fost și Elena Bivol, coordonator instruire al AO BIOS, care a avut mai multe luări de cuvânt, comentarii, dar și un poster despre activitățile realizate de BIOS la nivel local si național. Programul  Désertif’actions 2015” a inclus următoarele:

  • Trei zile de lucru de dezbateri și lucru în grup între părțile interesate.
  • E-forum care a activat pe perioada de 2 luni înaintea Forumului, cât și în perioada Forumului pentru a pregăti poziția comună pentru Conferința Părților a Convenției ONU privind Combaterea Deșertificării care va avea loc în noiembrie la Ankara, Istambul.
  • O zi specială dedicată conștientizării publicului larg și evenimente culturale și științifice deschise publicului.

A fost un Forum foarte interesant, unde a fost încurajată implicarea activă, iar în documentul final au fost luate în considerație opiniile tuturor vorbitorilor.

bioslogin

bioslogin a publicat 3000 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu