Aseară am avut o deosebită plăcere să particip la o întânire de suflet, la un concert extraordinar a Zinaidei Bolboceanu. Are o voce inconfundabilă, unicală.

Are multiple premii, printre care: premiul mare la Festivalul-concurs internațional œRapsozii Moldovei, (1992) și Festivalul concurs œMiorița, Cornățel, România; premiul 1 la Concursul œCântați cu noi (1989), Festivalul Colinda, (1989) și Festivalul-concurs internațional œMeșterul Manole (1993), Festivalul-concurs internațional de la Giurgiu, România œPe marginea Dunării (1993), premiul 2 la Festivalul republican al interpreților cântecului folcloric tradițional Tamara Ciobanu (ediția I), Chișinău, (1989); premiul Ethnos al Fundației Culturale Ethnos din România pentru valorificare și autenticitate (2000).

Doamna Zinaida Bolboceanu a prezentat multiple spectacole de muzică populara în România, Ucraina, Iugoslavia, Germania, Belgia, Rusia, Grecia, Emiratele Unite, Italia etc., dar n-a fost și nu este apreciată la noi la justa ei valoare. Spectacolul organizat aseară a fost doar al doilea spectacol organizat în Republica Moldova. Acesta a fost un spectacol jubiliar “ 25 de ani de activitatea artistică a artistei. În pofida faptului că este membru al Uniunii Muzicienilor din Moldova din 2000, nimeni de la Uniunea Muzicienilor sau/și de la Ministerul Culturii n-a felicitat-o cu această ocazie¦

Tot mai des promovăm pe acei care au bani, au legături la diverse nivele de conducere, dar nu le atragem nici o atenție la acei care promovează valorile autentice ale neamului. Cei mai buni savanți, specialiști, artiști din Moldova sunt nevoiți să plece, deoarece nu le sunt create condiții elementare pentru activitate, sau nu sunt susținuți nici într-un fel. Oare cât va dura această politică și ce lăsăm noi în urma noastră?

Domnilor politicieni, ați promis multe, poate e timpul să inițiem unele acțiuni de îmbunătățire a situației și să apreciem valorile pe care le avem cât încă nu e târziu?

bioslogin

bioslogin a publicat 2140 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu