ONG BIOS a participat activ la ședințele Conferintei a IV-a a Partilor a Conventiei Aarhus atât la ședința plenară, la expoziție http://www.aarhus.mediu.gov.md/en/exhibition/, precum și la evenimentele secundare organizate în cadrul acestui înalt Forum Mai mult ca atât, noi am organizat și un eveniment œSinergia între Convenția Aarhus și Convențiile de la RIO la nivel local.

Am avut o deosebită plăcere să includem în evenimentul nostru și prezentarea d-lui Erie Tamale de la Secretariatul Convenției privind Diversitatea Biologică, care a prezentat sinergia între from Secretariat of the Convention on Biological Diversity participated at our side event with a presentation un raport privind sinergia între Convenția privind Diversitatea Biologică, Protocolul de laCartagena și Nagoya, precum și cu alte Convenții ONU la nivel global. D-na Elena Bivol a prezentat experiența ONG BIOS în elaborarea și implementarea acțiunilor sinergetice a Convenției Aarhus cu Convențiile privind Combaterea Deșertificării, schimbările Climatice și Diversitatea Biologică.

Participan’ii la eveniment au menționat faptul că anume astfel trebuie de organizat evenimentele în cadrul Forumurilor internaționale: să se prezinte acțiunile la nivel global, național și local; să se discute atât practicile bune, cât și lecțiile învățate pe parcursul implementării activităților respective.

ONG BIOS a fost încurajată să se acrediteze și la Convenția privind Diversitatea Biologică ca să facă schimb de experiență cu alte organizații care lucrează în domeniu. Noi deja suntem acreditati la Convențiile ONU privind Combaterea Deșertificării, schimbările Climatice, dar vom pregăti documentele de acreditare și pentru Convenția privind Diversitatea Biologică, mai ales că realizăm multiple activități în acest domeniu.

bioslogin

bioslogin a publicat 3000 postări

Trebuie să fiilogat A publica un comentariu